Samuel Levie

Chef, worstmaker en creatief ondernemer met een onbedwingbare liefde voor eten en een droom van een beter en eerlijker voedselsysteem.

Samuel Levie is een onbegrensde denker en ondernemer, met drie bedrijven op de teller en wel duizend zwevende ideeën in zijn hoofd. Hij spot in de meest onverwachte hoeken kansen. Zo lanceerde hij in 2020 – terwijl de halve wereld stil leek te staan – de Vrijheidssoep voor Bevrijdingsdag en steunde hij de lokale horeca met bestelplatform Support Your Locals.

Op zijn zeventiende wakkerde een baantje in de keuken zijn nieuwsgierigheid naar eten aan. Daarop volgde een studie politicologie, met focus op voedselbeleid, en richtte Samuel de Youth Food Movement op. Samen met horecavrienden Jiri Brandt en Geert van Wersch leerde hij in Italië worst maken: het startschot voor Brandt & Levie. Droge en verse worst, gemaakt van goedgehouden Nederlandse varkens, inmiddels overal in Nederland te koop. Daarnaast is Samuel oprichter en partner van Food Cabinet, een creatief bureau dat met behulp van consumentcampagnes het voedselsysteem probeert te veranderen. Samuel schrijft wekelijks een column in het Parool, heeft zeven kookboeken op zijn naam staan, een nieuw kombuchamerk en samen met sterrenchef Joris Bijdendijk maakte hij de beste snert uit blik. 

 

WAAROM EEN SESSIE MET SAMUEL?

Samuel’s carrièrepad is een dollemansrit geweest, vol scherpe bochten en spannende hobbels. Zijn verhalen zitten vol met waardevolle lessen over ondermerschap, creativiteit en authenticiteit. Met behulp van zijn wijsheid en gevatheid kom je uit bij de koers die bij je past.

What they say about Samuel Levie

” Samuel verrast me elke keer met zijn energie en creativiteit. Hij denkt in kansen en ziet overal mogelijkheden en handelt er ook naar. Inspirerend, creatief en behulpzaam, zo zou ik mijn ervaringen met Samuel omschrijven. “
Marc Verweij, Boeren van Amstel.
” Toen iedereen te neer geslagen bij zat te komen in de eerste corona golf, liet Samuel ongekend krachtig en creatief leiderschap zien. Hij bedacht een concept (Support Your Locals) dat niet alleen zijn eigen ondernemingen maar ook heel veel andere voedselondernemingen en korte keten aanbieders enorm heeft geholpen. Van zulk leiderschap kunnen velen wat leren. “
Barbara Baarsma

Ook interessant

Sanne Bolten

Een bevlogen creatieve schrijver die werkt op het snijvlak van journalistiek en communicatie.

Sanne Bolten

Cor Hospes

Verhalenmaker en ondernemer, werkzaam voor bedrijven, start-ups en zzp’ers die het anders willen doen. 

Cor Hospes

Inbox inspiration

Kersverse inspiratie, relevante tips en gratis workshop tickets: iedere maand iets moois in je digitale postvak.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If
you continue, we’ll assume that you are happy to receive the cookies on our website. Read our cookie policy.